[ Søg ] 
 
 
Kurser:

           
Dansk
    Indskoling
    Mellemtrin
    Udskoling
Matematik
Fremmedsprog
    Engelsk
    Tysk
Naturfag
Teknologiforståelse
Kulturfag
    Historie
    Samfundsfag
    Kristendomskundskab
Praktisk musiske fag
    Billedkunst
    Musik
    Håndværk og design
Konferencer
Innovation og entreprenørskab
PLC og vejledere
Den internationale dimension295-14E
Skab inklusion med Classbuilding og Teambuilding

Er der mobning i klassen? Elever, der er udenfor? Kliker? Grimt sprog? Eller vil I bare gerne være på forkant og forebygge, at det kommer til at ske?
Et positiv og trygt læringsmiljø, hvor alle er inkluderet, er af afgørende betydning for elevernes læring – og naturligvis også for deres daglige livskvalitet. Men børnene er ikke altid klar til at fungere sammen og rumme hinanden. Derfor er det nødvendigt at gribe dette arbejde systematisk an. Det kan I gøre med Classbuilding og Teambuilding – to af grundelementerne i Cooperative Learning.
Gennem korte, meget strukturerede aktiviteter, som gennemføres nogle få gange om ugen, styrkes elevernes følelse af at høre til og være en del af fællesskabet. Aktiviteterne stimulerer den indbyrdes tolerance og evnen til at arbejde sammen på kryds og tværs og giver eleverne sproglige og kropssproglige redskaber til at skabe positivitet i deres indbyrdes relationer – både i læringssituationer og i alle andre sammenhænge.
Formål og indhold: Formålet med kurset er at give lærerne redskaber til at arbejde helt lavpraktisk med inklusion. Deltagerne får indblik i nogle af de grundlæggende mekanismer, der er med til at skabe eksklusion og i, hvordan man med enkle aktiviteter kan igangsætte helt nye mekanismer, der fremmer inklusion. Der er masser af praksis på dagen, hvor vi afprøver en stribe eksempler på Classbuilding og Teambuilding, så deltagerne kan mærke på egen krop, hvordan følelsen af tilhør og accept kan udvikles næsten fra minut til minut.
Deltagermaterialet indeholder kopiark, så aktiviteterne er lige til at gå til.
Classbuilding og Teambuilding kan også bruges som meningsfulde, sjove og socialt udviklende aktiviteter med børnene i fritidsordninger og SFO’er.

Målgruppe: Lærere på alle klassetrin samt pædagoger i indskolingen og fritidsordninger.

 

 

 
 
DatoTid og StedInstruktørKursusnr.
07-10-2014Kl. 09:00-15:00 
K3 
Stengårdsvej 144 
6705 Esbjerg Ø 

Janet Reid
295-14E
Kr. 1800,-