[ Søg ] 
 
 
Kurser:

           
Dansk
    Indskoling
    Mellemtrin
    Udskoling
Matematik
Fremmedsprog
    Engelsk
    Tysk
Naturfag
Teknologiforståelse
Kulturfag
    Historie
    Samfundsfag
    Kristendomskundskab
Praktisk musiske fag
    Billedkunst
    Musik
    Håndværk og design
Konferencer
Innovation og entreprenørskab
PLC og vejledere
Den internationale dimension



10848
Klar til at knække læsekoden
10 faglige forløb der får alle med

Gør alle børn: "Klar til at knække læsekoden" (før du starter med at lære dem at læse)

Når børnene i børnehaveklassen har om bogstaverne og deres lyde, er der altid en gruppe børn, der lærer at bryde læskoden - næsten af sig selv. Der er også en gruppe børn, der gennem træning og god støtte fra underviseren, efterfølgende lærer at bryde læsekoden. Og endelig er der en gruppe børn, der har meget svært ved at forstå og bruge bogstaverne til at bryde læsekoden og som ikke deltager i de andre børns faglige succes.

Hvad har den første gruppe af børn fået af forudsætninger, som den sidste gruppe mangler, for at bryde læsekoden med succes? Kan det lade sig gøre at give børnene i klassen forudsætninger så alle bryder læskoden med succes.
Ja, det kan det - gennem 10 faglige forløb omkring før læsnings sproglig opmærksomhed. Metoden bygger videre på undervisningsmaterialet fra Jørgen Frost og Anette Lønnegaards "Bornholmerundersøgelse" resultaterne fra Carsten Elbros "Københavnerundersøgelse".
Kurset vil tage udgangspunkt i bogen "Klar til at bryde læsekoden, 10 faglige forløb der får alle med".

Kurset vil indeholde den forskning, der ligger til grund for metoden og en gennemgang af metodens 10 faglige forløb.
Der vil komme praktiske anvisninger og metoder til hvordan deltagerne selv kan lave undervisningsaktiviteterne i de faglige forløb.
Kurset kan bruges af den nystartede børnehaveklasseleder til en indføring i arbejdet med før læsnings sproglig opmærksomhed og af den erfarne børnehaveklasseleder som inspiration til det vigtige arbejde med at gøre alle børn klar til at bryde læsekoden.

Kurset bliver holdt i en levende tone og er meget praktisk orienteret. Det er blevet rost for at være levende, med begge ben på jorden, praktisk orienteret, teorien i orden og lige til at gå ud og bruge. Mange er vendt tilbage omkring brugen af materialet og metoden efterfølgende.

Underviser: Jens Molzen, foredragsholder, forfatter til bogen "Klar til at bryde læsekoden, 10 faglige forløb der får alle med", lavet materiale til indlæring af bogstavernes grafem-morfemsammenhæng til børnehaveklasser i Hillerød Kommune, børnehaveklasseleder i mange år og lavet hjemmesiden www.jensmolzen.dk med alle materialerne til bogen.

Jeg anbefaler meget, at du går ind på www.jensmolzen.dk på "opgaver og materialer" og læser om kurset mm. Du kan også kigge i bogen "Klar til at knække læsekoden, 10 faglige forløb der får alle med" (vil du købe den, så er det meget billigere at gøre via hjemmesiden).

Målgruppe: Børnehaveklasseledere, skolepædagoger med arbejde i børnehaveklasser, indskolings specialklasselærere, læsevejledere og andre der beskæftiger sig med at give børn de bedste forudsætninger for at bryde læsekoden med succes.

Tilbagemelding
Dette kursus gennemføres - der er ikke flere ledige pladser, men du vil komme på en venteliste.

Bemærk venligst, at dette kursus har fået ny kursusdato ift. CFU kataloget 2016/2017.

 
 
DatoTid og StedInstruktørKursusnr.
24-04-2017Kl. 09:00-15:00 
Lokale 7120 - Bygning 7, stueetagen 
Degnevej 16 
6705 Esbjerg Ø 

Jens Molzen
10848
Kr. 1500,-
Tilmeldingen er bindende!