[ Søg ] 
 
 
Kurser:

           
Dansk
    Indskoling
    Mellemtrin
    Udskoling
Matematik
Fremmedsprog
    Engelsk
    Tysk
Naturfag
Teknologiforståelse
Kulturfag
    Historie
    Samfundsfag
    Kristendomskundskab
Praktisk musiske fag
    Billedkunst
    Musik
    Håndværk og design
Konferencer
Innovation og entreprenørskab
PLC og vejledere11057
Grenzgenial - Medier i tyskundervisningen - Hvorfor og hvordan

OBS: I det nye CFU katalog er titlen "Medien-Koffer - Medier i tyskundervisningen - Hvorfor og hvordan?". Det er ændret til "Grenzgenial - Medier i tyskundervisningen - Hvorfor og hvordan?"

"Grenzgenial" er en nyetableret og fri tilgængelig undervisningsportal, der tager udgangspunkt i arbejdet med og gennem analoge, digitale og sociale medier i tyskundervisningen.

Portalen tager afsæt i nyhedsmediernes aktualitet og tilbyder materialer samt undervisningsforløb, der er skræddersyet til tyskundervisningen i udskolingen, men kan delvist også anvendes i 5.-6. klasse.

På kurset præsenteres materialer og undervisningsforløb fra portalen "Grenzgenial", og der gives inspiration til, hvordan du nemt og hurtigt kan komme i gang med anvendelsen i praksis.

I udviklingen af materialer og undervisningsforløb for portalen " Grenzgenial ", tager vi et didaktisk udgangspunkt i en tilgang, som ser eleven som en kompetent sprogbruger, der anvender sproget/intersproget til at forholde sig til egne og andres meninger og holdninger på en værdiskabende måde. Hvis vi ser sproget som en ressource, flytter vi fokus fra et formelt sprogsyn, hvor sproget ses som et system af regler og en tilgang, hvor sproget er til at for skabe mening.

Bliv inspireret og guided eller gå selv på opdagelse i de mange muligheder vores undervisningsportal byder.

Der præsenteres ydermere eksempler på, hvordan du kan arbejde med tyske databaser som online-biblioteker, opslagsværker og søgemaskiner i din tyskundervisning.

Om instruktøren
Adeline Raahauge Muntenjon er 37 år og arbejder hovedsageligt som projektleder for "Grenzgenial" ved det tyske mindretals avis "Der Nordschleswiger" og "Bund Deutscher Nordschleswiger", hvor hun arbejder med udgivelsen af undervisningsmateriale til tyskfaget på mellemtrins- og udskolingsniveau. Hendes pædagogiske baggrund har Adeline i 10 års undervisingserfaring fra såvel efterskoleverdenen som folkeskolen.

NB: Kurset afvikles hos "Mediehuset Aabenraa", Skibbroen 4, 6200 Aabenraa

Målgruppe: Undervisere i tysk i 7.-10. klasse (5.-6. klasse)

Kurset er desværre aflyst

 

 
 
DatoTid og StedInstruktørKursusnr.
Kr. 475,-
Tilmeldingen er bindende!