[ Søg ] 
 
 
Kurser:

           
Dansk
    Indskoling
    Mellemtrin
    Udskoling
Matematik
Fremmedsprog
    Engelsk
    Tysk
Naturfag
Teknologiforståelse
Kulturfag
    Historie
    Samfundsfag
    Kristendomskundskab
Praktisk musiske fag
    Billedkunst
    Musik
    Håndværk og design
Konferencer
Innovation og entreprenørskab
PLC og vejledere
Den internationale dimension11075
Sproglærerdag

Kom til en hel dag der handler om sprog. Det bliver en blanding af teori og praksis. Lektor Maria Pia Petterson fra Syddansk Universitet holder oplæg om: Kulturgrammatik: at arbejde med kulturdimensionen i fremmedsprogsundervisningen. Efterfølgende vil der være workshops i fagene.

Detaljeret program til Sproglærerdagen i Esbjerg,
den 17.4.2018 , kl. 9.00-15.00

9.00-9.45
Nyeste film, tv- udsendelser og e-bøger på mitCFU og Sprogfagene – udnyt mulighederne (Lise Fenger Poulsen og Claudia Jans)

9.45- 10.15
Kaffe samt kig på udstillingen af de nyeste læremidler

10.15- 12.15
Kulturgrammatik: at arbejde med kulturdimensionen i fremmedsprogsundervisningen. Fremmedsprogsundervisningen i folkeskolen tilstræber kulturforståelse. Men hvordan guider man eleverne fra viden om kultur til forståelse? Koncepter der netop handler om det og fornyelse af undervisning for kompetenceområdet kultur og samfund vil blive illustreret med eksempler. Grammatik med inspiration fra Adrian Hollidays, Grammar of Culture. Der vil på kurset være mulighed for kendskab, afprøvning, diskussion og refleksion af modeller, der er konkretiseret i eksempler på tysk og engelsk. (v. Maria Pia Petterson, lektor ved Syddansk Universitet)

12.15- 13.00
Frokost

13.00 - 14.15
Workshop i dit fag

Vælg workshop i dit fag:

Engelsk: Arbejd med ordforråd & kulturel kompetence i de autentiske tekster. Storybooks, engelsksprogede romaner og film er uundværlige elementer i en spændende engelskundervisning. Få masser af inspiration til brug af autentiske materialer og konkrete ideer til. hvordan du kan arbejde med ordforrådet i din engelskundervisning. (v. Lise Fenger Poulsen)

Tysk: Kulturel kompetence i de autentiske tekster i bred forstand 

Levende billeder, litteratur, konkrete materialer. Hvordan kommer de i spil i undervisningen som æstetiske og multimodale tekster?  Lad dig inspirere til din tyskundervisning.il din tyskundervisning. Workshoppen vil være en blanding af eksempler og hands-on øvelser. (v. Claudia Jans)

14.15- 14.30
Kaffe

14.30- 15.00
Netværk med kolleger og afslutning: Medbring din gode undervisningsidé til inspiration for dine kolleger!


Målgruppe: Undervisere i fremmedsprog

Kurset er desværre aflyst

 
 
DatoTid og StedInstruktørKursusnr.
Kr. 975,-
Tilmeldingen er bindende!