[ Søg ] 
 
 
Kurser:

           
Dansk
    Indskoling
    Mellemtrin
    Udskoling
Matematik
Fremmedsprog
    Engelsk
    Tysk
Naturfag
Teknologiforståelse
Kulturfag
    Historie
    Samfundsfag
    Kristendomskundskab
Praktisk musiske fag
    Billedkunst
    Musik
    Håndværk og design
Konferencer
Innovation og entreprenørskab
PLC og vejledere
Den internationale dimension11215
Musikfagets dag i Syd- og Sønderjylland

 

Kurset er lukket for tilmeldinger

Et samarbejde mellem CFU, UC SYD og tre lokale musiklærerforeninger Vejmus, Sydvestmus og Sømus

 

PROGRAM

08.30 – 09.00

 

Godmorgen - tjek ind – kaffe og brød

 

 

09.00 – 9.30

 

Morgensang

En dejlig start med nyt, gammelt, lånt og blåt

 

Ved Anders Møller


 

 

09.30 – 10.00

 

SÅ ER VI KLAR!

Kom og nyd 15 minutters ufarligt musikalsk samvær med dine kolleger og dem, du ikke kender. Det kommer du til, når vi ryster rytmer og dans ud af kroppen for at gøre klar til dagen. Efterfølgende mulighed for networking eller browsing i musikforlagenes bogudstilling. Bøger kan købes med rabat.

Danse- og rytmeunderviser er Lena Gregersen fra Det Jyske Musik-konservatorium

10.00 - 12.00

 

Workshop A

Mere krop!!

2 intensive timer med icebreakers og andre fællesskabende musikalske aktiviteter, som giver sved på panden, et godt grin, et sug i maven og hvad du ellers mærker, når musik og krop slippes løs sammen med legekammerater – uanset alder.

Musikken kan både samle fokus og øge indlæringen, men det har også potentialet til at frigøre en masse kvaliteter som nærvær, kommunikation, kreativitet, evnen til at lytte og tage lederskab. Det skal vi udforske i action.

Kast dig ud i krop og rytmer, få et par nye hits med hjem i bagagen, uanset om det er til dig selv, dine elever eller til den næste familiefest.

Underviser er Lena Gregersen

Workshop B

Boysens Musiktime (Max 16 - 1 plads tilbage)

Så er der endnu mere sammenspil for dine mellemtrins-elever! Sammenspil er en supergod musiktimeaktivitet – og til tider også lidt hård for læreren. Derfor kan det være godt at prøve forskellige systemer af og derved få fundet frem til et – eller flere – systemer eller metode, der fungerer for dig.

Denne workshop er tænkt som en inspiration til dig der gerne vil lave endnu mere sammenspil, men måske har lidt svært ved at få taget hul på det. Eller også trænger du bare til lidt nye inputs – og hvem gør ikke det? På min workshop skal vi derfor prøve kræfter med mit sammenspils-system for mellemtrinnet. Vi tager udgangspunkt i min nyeste bog ”Friends and Firework” og arbejder med nogle af sangene derfra. 

Underviser er Anders Boysen

Workshop C

Børnekor og syngende børn - for den blødkogte korleder.

Denne workshop er til dig, som gerne vil lave korarbejde med børn, primært på mellemtrinnet, men indskolingen kan også være med. Her bydes på inspiration til ny musik, leg og bevægelse for dine sangere, og der lukkes op for Sisses Store Værktøjskasse, så du kan få, hvad du har brug for:

  • Lad børnene synge og skån din stemme – lær børnene at lytte og synge med sangtillid.
  • Tydelig indstudering og formidling – forstå musikken og find dine ”loopholes”, dine korleder-ben og børnenes nysgerrighed.
  • Jeg bruger bl.a. ”Sisses ABC-sange” fra Dansk Sang – og medbringer kursuseksemplarer, hvis du ikke selv har ét.

Underviser er Sisse Skovbakke

Workshop D

Keep it simple … sammenspil, med fokus på overskud og overblik (Max 16)

Sammenspil for de ældste. 7-9

Repertoirevalget er meget vigtigt! Jeg vil tage nogle sange med som har noget af det der skal til, for at kunne lykkes godt med den aldersgruppe. Det handler ofte om at eleverne har medejerskab i repertoiret, og så skal de kunne identificere sig med den musik de spiller.

Keep it simple er mit motto! Derfor skal vi have fokus på, hvad det er, der er sangens vigtige elementer. Vi skal arbejde med groove og dynamik, og vi skal hurtigst muligt gøre os fri af bladet, så vi får frihed til at spille musikalsk og lækkert. Øjenkontakt og fornemmelse for hinanden når vi spiller er essentielt i sammenspil. Det vil jeg give nogle gode redskaber til at opnå. 

Underviser er Anders Møller

 

12.00 – 13.00

 

Økologisk frokost

13.00 -15.00

 

Workshop A

Mere krop!!

Workshop B

Boysens Musiktime

Workshop C

Børnekor og syngende børn - for den blødkogte korleder.

Workshop D

Keep it simple … sammenspil, med fokus på overskud og overblik

 

15.00 – 15.20

 

Kaffe og brød

15.20 – 16.00

 

Fællessang og fælleskor - ”Når vi synger sammen, hører vi sammen…”

At synge i fællesskab har så mange positive (bi)virkninger, at man kan undres over, hvorfor det ikke for længst er genindført overalt i uddannelsessektoren, i offentlig administration, indenfor retsvæsenet osv. – man ser det for sig og bliver jo helt varm om hjertet! I dette forum synger vi sammen – smukke sange, stærke sange, sange som rører os og kilder både øre og hjerte. Flerstemmig sang kan forekomme, såvel som ytring af underviserens uforbeholdne mening om mangt og meget. Vel mødt!

 

Ledes af Sisse Skovbakke

 

Sted:
Musik og Teaterhøjskolen i Toftlund
Herrestedgade 6-8
6520 Toftlund

Frist:
Kurset er lukket for tilmeldinger

Tilmelding
Tilmeldingen er bindende når vi har modtaget den. Der er derfor nødvendigt, at du har din betalers accept, inden du tilmelder dig.
Bliver du forhindret, skal vi bede dig melde afbud. Vi refunderer ikke kursusudgiften ved afbud/fravær, men skolen har mulighed for at give pladsen til en anden.

Nyhedsmails
Du får viden og information fra CFU, samt løbende nyheder og tilbud om kurser og arrangementer baseret på dine fag og interesseområder, ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.
Tilmeld dig her

 
 
DatoTid og StedInstruktørKursusnr.
19-02-2019Kl. 08:30-16:00 
Ud af huset  

- UD AF HUSET 

Niels Leonhard Rebsdorf
Birgitte Boelt
11215
Kr. 1825,-
Tilmeldingen er bindende