[ Søg ] 
 
 
Kurser:

           
Dansk
    Indskoling
    Mellemtrin
    Udskoling
Matematik
Fremmedsprog
    Engelsk
    Tysk
Naturfag
Teknologiforståelse
Kulturfag
    Historie
    Samfundsfag
    Kristendomskundskab
Praktisk musiske fag
    Billedkunst
    Musik
    Håndværk og design
Konferencer
Innovation og entreprenørskab
PLC og vejledere
Den internationale dimension11346
Grammatik i Kontekst – Übung macht den Meister!

På dette kursus vil vi have fokus på, hvordan vi i tyskundervisningen kan arbejde med ’sprogligt fokus’ ud fra et kommunikativt sprogsyn. Arbejdet med ’sprogligt fokus’ skal have afsæt i de kontekster, hvor sproget optræder. Målet er at styrke elevernes formidlingsevne og sproglige korrekthed i tyskundervisningen – både mundtligt og skriftligt.

Sprogets form og rette indhold læres ved aktivt at bruge det i forskellige sammenhænge og opnå refleksion om sproget og sprog, der lykkes. I løbet af kurset vil du blive præsenteret for elevaktiverende øvelser, som tager udgangspunkt i kommunikationen i hverdagssituationer. Opgaverne, der præsenteres, har også fokus på at styrke de sociale relationer i klassen gennem fx spil, leg, skæve og kreative opgaver.

Du får:

  • Ideer til hvordan elevaktiverende sprogfokusopgaver, fx spil og leg samt styrkelse af sociale relationer kan motivere eleverne til at arbejde med grammatiske emner integreret i en funktionel sammenhæng
  • Kendskab til, hvordan faste vendinger og udtryk kan automatiseres
  • Ideer til, hvordan grammatikundervisningen kan integreres i arbejdet med autentiske tyske tekster/film/sange osv.

Dette kursus veksler mellem oplæg og praksiseksempler, hvor du som kursusdeltager medvirker aktivt. Du vil gå hjem med et væld af ideer til øvelser, du kan bruge med det samme.

Om instruktøren:
Mathilde Nygaard Beck er cand. mag. i tysk og dramatik, lærebogsforfatter af folkeskolematerialerne Leroy og Krabat samt e-bogsmaterialet Gekko: Nachsitzen - og gymnasiematerialet Ein neuer Anfang og Melde dich mal!, redaktør i tyskgruppen på PS-Praktisk Sprog, kursusinstruktør i elevaktiverende arbejdsformer og underviser på Egaa Gymnasium

Målgruppe:
Tysklærere i udskolingen

Tilmelding
Tilmeldingen er bindende når vi har modtaget den. Det er derfor nødvendigt, at du har din betalers accept inden du tilmelder dig.
Bliver du forhindret, skal vi bede dig melde afbud. Vi refunderer ikke kursusudgiften ved afbud/fravær, men din betaler har mulighed for at give pladsen til en anden.

Frist
Kurset er desværre aflyst

Nyhedsmails
Du får viden og information fra CFU, samt løbende nyheder og tilbud om kurser og arrangementer baseret på dine fag og interesseområder ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.
Tilmeld dig her.

Kurset udbydes kun i Haderslev

 
 
DatoTid og StedInstruktørKursusnr.
Kr. 1300,-
Tilmeldingen er bindende