[ Søg ] 
 
 
Kurser:

           
Dansk
    Indskoling
    Mellemtrin
    Udskoling
Matematik
Fremmedsprog
    Engelsk
    Tysk
Naturfag
Teknologiforståelse
Kulturfag
    Historie
    Samfundsfag
    Kristendomskundskab
Praktisk musiske fag
    Billedkunst
    Musik
    Håndværk og design
Konferencer
Innovation og entreprenørskab
PLC og vejledere
Den internationale dimension11351
Kontekstorienteret staveundervisning

Vidste du at:

  • Staveundervisning har været debatteret i USA siden 1897?
  • Og det tager hjernen tyve minutter at huske stavemåden af et nyt ord?
  • Og at danske skolebørn er blevet 6% dårligere til at stave siden 1970'erne ifølge Dansk Sprognævns undersøgelser?

Kom til temaeftermiddag med Dorthe Mølgaard Mathiasen, der har skrevet "Styr på stavning - kontekstorienteret staveundervisning". Få viden og inspiration til at integrere din staveundervisning i danskfaget, så det bliver en del af læse- og skriveundervisningen og ikke et isoleret element i form af eksempelvis ugentlige diktater og grammatikøvelser.

Kurset består af et teoretisk og didaktisk oplæg. Derudover er der indlagt bland andet quiz og byt, så du kommer i dialog med andre dansklærere om staveundervisning. Der bliver også mulighed for at arbejde med kontekstorienterede opgaver, så du er klædt på til at bruge tilgangen i din egen undervisning efterfølgende.

Du får kendskab til:

  • En anderledes tilgang til staveundervisning, der integrerer stavning i den daglige danskundervisnings læse og skriveaktiviteter
  • Hvordan dine elever tilegner sig stavekompetencer ved hjælp af fx strategier og huskeregler

Om instruktøren
Dorthe Mølgaard Mathiasen er uddannet folkeskolelærer i 2009 fra læreruddannelsen i Aarhus og har en kandidatgrad i dansk didatik fra DPU med staveforskning og staveundervisning som primært fokusområde. Til dagligt arbejder Dorthe i folkeskolen som dansk- og sproglærer, og ved siden af sit lærerjob holder hun oplæg om staveundervisning for dansklærere på CFU'er og skoler.

Målgruppe: Dansklærere på mellemtrinnet og i udskolingen

Tilmelding
Tilmeldingen er bindende når vi har modtaget den. Der er derfor nødvendigt, at du har din betalers accept, inden du tilmelder dig.
Bliver du forhindret, skal vi bede dig melde afbud. Vi refunderer ikke kursusudgiften ved afbud/fravær, men skolen har mulighed for at give pladsen til en anden.

Frist
Kurset er desværre aflyst

Nyhedsmails
Du får viden og information fra CFU, samt løbende nyheder og tilbud om kurser og arrangementer baseret på dine fag og interesseområder, ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.
Tilmeld dig her

Kurset udbydes kun i Haderslev

 
 
DatoTid og StedInstruktørKursusnr.
Kr. 1050,-
Tilmeldingen er bindende