[ Søg ] 
 
 
Kurser:

           
Dansk
    Indskoling
    Mellemtrin
    Udskoling
Matematik
Fremmedsprog
    Engelsk
    Tysk
Naturfag
Teknologiforståelse
Kulturfag
    Historie
    Samfundsfag
    Kristendomskundskab
Praktisk musiske fag
    Musik
    Håndværk og design
Konferencer
Innovation og entreprenørskab
Sundhed og trivsel
PLC og vejledere11491
Børnestavning - Hvordan bliver det til konventionel stavning?

Børnestavning er en meget anvendt metode i undervisningen i de yngste klasser. Elsket af mange undervisere, men også hadet af mange forældre.

Ofte anvendes børnestavning uden, at underviseren ved ret meget om selve metoden. Man har set og hørt kollegaer anvende metoden og arbejder selv videre med den. Derfor kan det være utroligt svært at sætte ord på, hvad metoden egentligt kan gøre for eleverne. Både over for forældrene, men også overfor eleverne, som ikke umiddelbart selv tager næste skridt i retningen af en konventionel stavning.

Din viden er nøglen til den direkte vejledning, som eleverne har brug for, for at blive endnu dygtigere stavere. Den direkte vejledning er hele omdrejningspunktet i forhold til at kvalificere børnestavningen, så den med tiden bliver til konventionel stavning.

Indhold:
På dette kursus gennemgår vi selve metoden: børnestavning, og får ryddet op i sammenblandingen af børnestavning og opdagende skrivning.
Du får indsigt i børns staveudvikling, så du fremadrettet kan vejlede og undervise dine elever direkte i deres næste skridt på vejen frem mod konventionel stavning.
Netop din direkte vejledning og undervisning er et nøglepunkt i forhold til at børnestavningen kan flytte sig og blive mere end blot de lyde, som eleven umiddelbart hører, når ordet siges.

Form:
Kurset er primært oplæg, som bliver krydret med små aktiviteter, hvor du får indsigt i børns staveudvikling og metoden: Børnestavning.

Mål:
Efter kurset har du indsigt i børns staveudvikling, så du kan spotte, hvad der er en udfordring for dine elever, samt hvad der er næste skridt i deres staveudvikling. På den måde kan du fremadrettet altid sørge for, at dine elevers stavning ikke stagnerer, men altid bevæger sig fremad mod en konventionel stavning.
Efter kurset har du også 100% styr på metoden: Børnestavning. Herunder:

  • Hvorfor bruger vi den?
  • Hvordan vi forklarer forældrene den?
  • Hvordan den bedst trænes, så stavningen bliver mere kvalificeret?
  • Hvad der egentligt skal til, for at eleverne kan komme videre fra børnestavningen mod en konventionel stavning

Om instruktøren Kristina Kristensen:
Jeg er privat læsevejleder ved Læsekarrusellen. Jeg har en fuld Pd i læsning og læseindlæring, samt 23 års undervisningserfaring. Til dagligt underviser jeg børn og deres forældre i at få styr på læsningen, samt afholder kurser om succesrig læseindlæring for lærere, børnehaveklasseledere og pædagoger. Min undervisning tager udgangspunkt i officiel forskning og det enkelte barn. Jeg glæder mig til at kunne give dig inspiration og viden med ind i din læseundervisning.

NB: Medbring gerne eksempler på dine elevers tekster, hvor der er anvendt børnestavning.

Målgruppe: Undervisere i børnehaveklassen, 1. og 2. klasse

Tilmelding
Tilmeldingen er bindende, når vi har modtaget den. Der er derfor nødvendigt, at du har din betalers accept, inden du tilmelder dig.
Bliver du forhindret, skal vi bede dig melde afbud. Vi refunderer ikke kursusudgiften ved afbud/fravær, men skolen har mulighed for at give pladsen til en anden.

Frist
4 uger før kursusstart gør vi tilmeldingerne op. Straks herefter vil registrerede kursister modtage en mail om, hvorvidt de er optaget på kurset.

Nyhedsmails
Du får viden og information fra CFU, samt løbende nyheder og tilbud om kurser og arrangementer baseret på dine fag og interesseområder, ved at tilmelde dig nyhedsbrevet.
Tilmeld dig her

 
 
DatoTid og StedInstruktørKursusnr.
26-10-2022Kl. 13:00-16:00 
Lokale 4225, Bygning 4, 1. sal 
Degnevej 16 
6705 Esbjerg Ø 

Kristina Kristensen
11491
Kr. 975,-
Tilmeldingen er bindende