
GLÆD DIG TIL EN FANTASTISK DAG I HADERSLEV
Musikfagets dag byder igen på et flot program i 2023. En årlig tilbagevendende og inspirerende dag for musiklærere. Programmet er alsidigt og byder på workshops, der dækker hele skoleforløbet i musik med afsæt i helt nye udgivelser. Der bliver lagt vægt på, at deltagerne kan gå lige hjem og bruge det materiale, som er blevet anvendt i de forskellige workshops.
Hent hele programmet som pdf-fil her
PROGRAM
Kl. 08.15-09.00 Godmorgen - tjek ind - kaffe og brød (Festlokale E-209)
Kl. 09.00-09.40 Morgensang med Anders Møller, der præsenterer nye og gamle sange, der er lige til at synge (Festsalen - lokale E-209)
Kl. 09.40-09.55 (Festsalen - lokale E-209) Læremidler og networking Mulighed for networking eller browsing i musikforlaget Dansk Sangs udstilling. Muligheder for at købe bøger
Kl. 09.55-10.00 Gå til workshop
Kl. 10.00-12.00 Workshop A, B, C og D
(du skal tilmelde dig workshops samtidig med din tilmelding på denne hjemmeside. Tilmelding til workshop her: https://ucsyd.nemtilmeld.dk/1556)
Kl. 12.00-13.00 Frokost og mulighed for besøg i bogudstilling (Musikgangen) Frokost fra kl. 12.20 (Kantinen)
Kl. 13.00-15.00
Workshop A, B, C og D
(du skal tilmelde dig workshops samtidig med din tilmelding på denne hjemmeside. Tilmelding til workshop her: https://ucsyd.nemtilmeld.dk/1556)
Kl. 15.00-15.20
Kaffe og brød
Kl. 15.20-16.00 - Festsalen - lokale E-209
Vi runder dagen af sammen, på den bedste af alle måder - med fællessang. Det bliver en dejlig blanding af nogle af de "gode gamle", noget spritnyt og lidt flerstemmigt til at gå hjem på. v. Anders Møller m.fl.
Tilmeld dig workshops her: https://ucsyd.nemtilmeld.dk/1556/
Workshop A Op på noderne (indskoling - mellemtrin) - Lokale C-124 Underviser er Anders Møller
Op På Noderne - for musikbegyndere er et helt nyt undervisningssystem, som på alsidig og legende vis skal lære eleverne i indskolingen om de forskellige begreber og elementer, som musikken består af. Med en sang som udgangspunkt arbejder vi med opgaver, der tilgodeser elevernes forskellige læringsstile.
Vi skal på workshoppen arbejde med forskellige aktivitetstyper; Klasse - Gruppe eller Soloopgaver, som gør undervisningen alsidig.
Helt konkret skal vi på dagen synge og spille sange inddelt i akkord-grupper på boomwhackers. Vi skal skabe vores egne arrangementer med udgangspunkt i meget effektiv redskab, Rytmesnak, som vi lærer på dagen og meget mere.
Eleverne i de mindste klasser skal da ikke snydes for at lære om noder, hvad tonerne hedder, og hvordan rytmikken fungerer - melodier og akkorder osv. Det skal bare foregå i øjenhøjde med eleverne.
Indholdet af workshoppen forbereder dig og eleverne til kompetenceområder - og det er lige til at tage med hjem i musiklokalet!
Workshop B
Stomp 2 - mellemtrin - overbygning - Festsalen - lokale E-209
Underviser er Christine Dueholm
Denne workshop tager udgangspunkt i Christinas nye stompbog: "På spanden igen - stomp, stemme og bodypercussion for valgfagsholdet".
Vi skal spille stomp med fills, breaks og remser, arbejde med forskellige rytmiske stilarter og underdelinger og inddrage sang og bodypercussion.
Vi har fokus på at mærke rytmen i kroppen og få det til at swinge. Workshoppen målretter sig til undervisere på mellemtrinnet og de større elever.
Christine Dueholm Jessen (f. 1968) er prisbelønnet trommeslager og stomp/rytmikinstruktør. Christine er uddannet musiker/musiklærer fra Rytmisk Musikkonservatorium i 1999. Hun er vokset op i et familieorkester, har tuneret med Jytte Abildstrøm, Sisters og Morild, spiller nu, udover Eventyrorkesteret og Troldrose og Tommelise med Stine Michel, i to egne bands hun har med sin mand Perry Stenbäck, nemlig folk-bandet BRAGR, der netop har afsluttet en skolekoncertturne, og Perry Stenbäck & Dekadansorkestern. Desuden medvirker hun som trommeslager i musicalen "Cabaret" på Århus teater i foråret 2022. Christine har undervist i trommespil i over 25 år, været huskunstner på flere skoler og instruktør på diverse kurser og workshops i stomp, rytmik og trommespil. Hun har udgivet 3 bøger på Dansk Sang: "På stikkerne -elementært trommespil for musikundervisere" (2013), "PÅ spanden - stompsammenspil for mellemtrinnet" (2019) og "På spanden igen - stomp, stemme og bodypercussion for valgsfagsholdet" (2022).
Workshop C
Eleven som sangskaber - Sangskrivning til mellemtrinnet - Lokale C-126
Undervisere er Claus Reenberg & Mathias Madsen Munch
Alle kan lære at skrive en sang!
Lær hvordan dine elever kan skrive deres egne ørehængere.
Via tilgængelige metoder rammesættes sangskrivningen, så alle i klassen kan få succes som sangskrivere.
I workshoppen skal vi stifte bekendtskab med værktøjer til at skabe gode sangfortællinger, sikre samspillet mellem tekst og musik (stavelser og tryk) og øve os i at improvisere den gode melodi frem.
På workshoppen inddrages taktile værktøjer, som er lige ved hånden, nemlig papir og blyant, når sangende bliver til i fællesskab på specialudviklede sangblokke. Således bliver den kreative skabelsesproces visuel med fokus på social udveksling.
Derudover bruger vi telefonerne til at lytte til de specialproducerede musiktracks - og som afsæt til optagelse/opførelse af de nye sange.
Workshoppen er baseret på fagbogen SANGSKABER fra 2021. som er støttet af Statens Kunstfond og DPA (Professionelle Sangskrivere og Producere i Danmark)
Workshop D
Valgfag i musik - Lokale C-100
Undervisere er Stefan Laub Nielsen, Hanna Rose Jørgensen & Peter Riis
Workshoppen tager udgangspunkt i "Valgfagsbogen". Det bliver en "kom-i-gang" inspirations- og netværkspræget workshop, hvor udgangspunktet er praktiske eksempler fra bogen, oplæg/spørgsmål/debat og netværksdannelse. I løbet af workshoppen vil I få indsigt i valgfagets formelle krav, herunder prøven, eksempler på musikøvelse, musikalsk skaben og musikforståelse. Vi vil i fællesskab blive klogere på valgfaget - planlægning, undervisning, prøve, danne netværk - og veksle mellem teori og praksis.
Stefan Laub Nielsen er lærer, cand.mag., lektor på læreruddannelsen i musik, forfatter til lærebogsmaterialer, samt kursusinstruktør.
Hanna Rose Jørgensen er AM-uddannet musikunderviser siden 2004 med fast tilknytning til Sankt Annæ Gymnasium. Sideløbende med musikundervisningen i både folkeskolen og gymnasium har Hanna Rose haft ansættelse som underviser i pædagogik og psykologi på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Syddansk Musikkonservatorium. Hun har desuden været tovholder for musikfaget i Københavns kommunes kompetencecenter for de praktisk musiske fag siden 2016 og i den forbindelse fulgt valgfagets opstart på Københavns skoler tæt, samt afviklet en række kurser i valgfag de seneste fire år. Forfatter og medforfatter til udgivelserne "Musik for mange ører" (2019), "Hør , leg og lær" (2006) og senest "Musik - en grundbog til valgfaget" (2023)
Peter Riis er ansat på UC SYD som musiklærer siden 1987 og lærerbogsforfatter og kursusinstruktør
Frist:
Fredag d. 14. april gør vi tilmeldingerne op. Straks herefter vil registrerede kursister modtage en mail om, hvorvidt de er optaget på kurset.
Tilmelding Tilmeldingen er bindende når vi har modtaget den. Det er derfor nødvendigt at du har din betalers accept inden du tilmelder dig. Bliver du forhindret, skal vi bede dig melde afbud. Vi refunderer ikke kursusudgiften ved afbud/fravær, men skolen har mulighed for at give pladsen til en anden.
Nyhedsmails Du får viden og information fra CFU, samt løbende nyheder og tilbud om kurser og arrangementer baseret på dine fag og interesseområder, ved at tilmelde dig nyhedsbrevet. Tilmeld dig her
|